valerian

Weetboek over drie soorten planten

Weetboek over drie soorten planten is een verhaal van Valérian, 8 jaar.

Valérian houdt van nintendo.


Inhoudstafel

1. De vleesetende plant

2. De ruwe berk

3. De sequoia


1. De vleesetende plant

Dit is een kleine plant, ongeveer tien centimeter groot, en bijna helemaal groen. Deze plant heeft tanden die gemaakt zijn van blaadjes. Ze hebben scherpe punten en passen in elkaar als de tanden van een elektrisch mes. Mijn beste vriend dacht dat deze plant salami zou eten, gekookte hesp, bloedworst en gegrilde steak. Hij had het mis. Deze plant is een insectenvoor. Mijn neef heeft zo'n plant thuis, hij eet vooral muggen.


2. De ruwe berk

De ruwe berk is geen gewone boom, hij heeft een slanke witte stam. In de herfst vallen ook zijn blaadjes af. Mijn buren hadden een ruwe berk naast hun huis. Op een dag is die doodgegaan. Zijn takken zijn naar beneden gevallen, op het voetpad en op straat en ook in onze tuin. Ik heb toen geholpen met het snijden van de takken. De boom is nooit meer terug gegroeid. Ik mis hem wel een beetje, maar niet zo erg dat ik erom zou huilen.


3. De sequoia

De sequoia is de grootste boom van de hele wereld. Ik denk dat hij honderdvijfenvijftig meter hoog is. Het Atomium is honderdeenentwintig meter hoog. Tel daar nog eens dertig meter bij en je hebt een idee van de grootte van de sequoia. Als je toevallig weet in welk land de sequoia groeit, dan hoor ik dat heel graag. Met jouw antwoord kan ik mijn weetboek verder aanvullen.

Ook commentaren en verbeteringen zijn altijd welkom.

Van harte dank!

Valérian.

Creative Commons, Naamsvermelding, Gelijk delen: Valérian, An Mertens, De toverbloem, Boektegoed, Bibliotheek Sans Souci, Elsene, 29 april 2009.