Moncef Diouri

Een gat in het hoofd

Een gat in het hoofd is een verhaal van Moncef Diouri, 9,5 jaar.

Moncef houdt van hockey, pizza en lasagne.


Moncef zat voor het eerst op de grote school. Hij vond het geweldig! Hij was nu samen met zijn broers en vrienden en speelde wanneer hij maar kon.

De enige die hem onrustig maakte, was Pestkop, een grote struise jongen die iedereen lastig viel.

Op een dag stond een gloednieuwe bank in de klas, prachtig was ze. Moncef voelde met zijn handen langs het zachte hout. De tafel leek op de salontafel bij zijn grootmoeder thuis, in een land ver weg van hier. Plots werd hij bij zijn kraag gegrepen. Help! Het was Pestkop!

'Die bank is van mij!' riep hij, 'Voel maar eens hoe zacht die is!' en hij gooide Moncef met een harde smak op de bank. Moncefs hoofd belandde net op de punt. Even werd het zwart voor zijn ogen, daarna draaide de wereld voor hem, als zat hij in een wastrommel. Bloed gutste over zijn ogen en wangen en op de grond. Met een ambulance werd Moncef naar het ziekenhuis gereden. Een dokter sloeg met een grote hamer een dikke nagel in zijn hoofd. Aauw, dat deed pijn!

'Dat was helemaal geen nagel,' zei de dokter, 'maar een spuitje. Zo meteen ben je weg en weet je niets meer.'

Vijf dagen liep Moncef met een verband. Zijn hoofd deed erg veel pijn. Om de pijn te vergeten, mocht hij zoveel tv kijken als hij wilde! Dat vond hij fantastisch! Hij mocht zelfs in het salon slapen die dagen, zodat hij op eender welk moment tv kon kijken!

Pestkop verdween gelukkig van school, maar als Moncef hem zou ontmoeten, zou hij hem bont en blauw slaan, nu nog altijd, na meer dan drie jaar. Zo zou hij zijn lesje pas echt leren, vindt Moncef.

Pestkop, en alle Pestkoppen van de wereld, jullie zijn verwittigd!

Creative Commons, Naamsvermelding, Gelijk delen: Moncef Diouri, An Mertens, Een gat in het hoofd, Boektegoed, Bibliotheek Sans Souci, Elsene, 1 april 2009.