micha ramos-diaz

Micha doet magie

Micha doet magie is een verhaal van Micha Ramos-Diaz, 9 jaar.

Micha houdt van tekenen en lezen.


De eerste keer dat Micha voelde dat hij magische krachten had, was hij nog een kind.

Zijn oma én zijn ma waren ziek. Hij moest daarom helemaal alleen door het grote bos tot bij het huis van oma om haar eten te brengen.

Diep in het bos zag Micha een enorme wolf. Het dier had honger! Bang keek Micha naar de lucht. Hij smeekte dat hij alstublieft snel kon lopen, zo snel dat de wolf hem niet kon vangen. Micha begon te lopen en ja! Wie of wat het ook was daar in de lucht, hij had Micha gehoord! De jongen liep sneller dan de wind! In een paar minuten had hij de wolf achter zich gelaten. En even later was hij veilig bij zijn oma.

De volgende dag vertelde hij het verhaal aan zijn beste vriend. Die probeerde het ook. Hij keek naar de lucht en smeekte dat hij de beste voetballer van de klas zou worden. Het lukte niet. Het werkte alleen voor Micha. En het werkte alleen voor belangrijke dingen. Het was bijvoorbeeld belangrijk dat de wolf hem niet had opgegeten, zodat zijn ma niet alleen in de villa achterbleef en zodat hij zijn klasgenootjes kon blijven helpen met rekenen en andere dingen.

Later, toen hij groot werd, ontdekte Micha dat hij ook andere mensen kon helpen wanneer het belangrijk was. Hij opende een dokterskabinet in de villa van zijn ma. Al wie bij hem kwam, ontving hij met koffie. Hij luisterde naar hun vraag en als hij die belangrijk én goed vond, dan deed hij wat ze hem vroegen.

Zo gebeurde het dat ik bij hem kwam. Mijn liefste vriend was door een bliksem veranderd in een kat. Ik vroeg hem of ik ook een kat kon zijn, zodat we weer samen waren. En hier ben ik, de eerste kat die ook verhaaltjes kan schrijven. Miauw!

Creative Commons, Naamsvermelding, Gelijk delen: Micha Ramos-Diaz, An Mertens, Micha doet magie, Boektegoed, Bibliotheek Sans Souci, Elsene, 16 mei 2009.