max jeekel

De ruimtegevechten

De ruimtegevechten is een verhaal van Max Jeekel, 7 jaar.

Max speelt graag met lego.


Kit Fisto was een Jedi Master. Hij lachte graag en had al veel gevechten gewonnen. Wat niemand wist, was dat Kit Fisto tussen de gevechten door liefst met lego speelde. Hij had die altijd op zak. Lego was het enige wat hij had meegenomen van op zijn planeet. En ah ja, ik zou het nog vergeten. Hij had ook zijn vader meegenomen.

Toen ze toekwamen op Death Star, vonden ze daar ook prinses Leia en de rebellen. Fisto's vader had plots het geniale idee om een frietkraam te bouwen. Hij wilde de prinses een echt frietje laten proeven, zei hij, maar Fisto wist wel beter. Zijn pa had vooral zelf zin in frietjes!

Kit Fisto hielp zijn pa zo goed hij kon. Toen de kraam klaar was, serveerden ze frietjes met mayonaise aan Leia en aan alle soldaten en rebellen.

Bij het voorlaatste pak friet, vond de frietketel het plots genoeg. Hij ontplofte! Met de ketel ontplofte de hele kraam! En met de kraam ontplofte het hele schip!

Kit Fisto en zijn vader konden net op tijd ontsnappen. Ze vluchtten met een klein schip naar de Beertjesplaneet. Vandaar vernielden ze het schild van Death Star, zodat het gevechtsstation nooit meer opnieuw kon gebouwd worden.

Toen ze dat voor elkaar hadden, zetten ze een nieuwe frietkraam in de jungle van de Beertjesplaneet. Alle dieren van de jungle bestelden elke dag hun portie frietjes. De kraam draaide zo goed dat Kit Fisto een team bij elkaar bracht om de kraam te bedienen. Zo kon hij de hele dag ministarwars spelen met zijn lego. Toen ook dat hem begon te vervelen, reisde hij naar de Zandplaneet. Daar stelde hij een nieuw team samen. Ze bouwden eerst een frietkraam en daarna een kamp.

Jaren gingen voorbij.

Kit Fisto veroverde planeet na planeet.

Winnen, zo wist hij, dat kon je veel gemakkelijker met lekkere frietjes dan met laserkanonnen.

Creative Commons, Naamsvermelding, Gelijk delen: Max Jeekel, An Mertens, De ruimtegevechten, Boektegoed, Bibliotheek Sans Souci, Elsene, 16 mei 2009.