katarina n

We zijn in Malta

We zijn in Malta is een verhaal van Katarina N., 6 jaar.

Katarina houdt van van alles.


Malta is een eiland. Dat wil zeggen: overal waar je gaat, is er de zee. Het water is niet grijs zoals de Noordzee, maar diep blauw en ook lichtblauw en appelblauw zeegroen. Katarina houdt van die zee. Nog meer houdt ze van het strand bij die zee. Als ze het warme zand voelt onder haar blote voeten, is ze zo blij dat het lijkt of ze een beetje gaat vliegen.

Precies daarom is Katarina naar Malta verhuisd, samen met haar ouders, haar zusje Esmeralda en haar vriendinnetje Maïly. Ze woont er in een zandkasteel op het strand. Echt groot is dat niet. Het kasteel telt drie kamers, een voor Esmeralda, een voor Maïly en een voor haarzelf.

En haar ouders? Nee, die mogen daar niet wonen!

Zij verblijven in een huis vlakbij. Dat is handig, want Katarina's mama maakt heerlijke pasta. Elke dag halen de meisjes een beetje pasta bij haar. Zo kunnen ze weer verder spelen, nog meer zandkastelen bouwen, zwemmen en schatten begraven. Want schatten hebben ze! Ze hoeven maar 'Wij zijn in Malta!' te roepen of daar verschijnt alweer een nieuwe schat. En alleen de meisjes weten waar de schatten begraven liggen!

Een keer per week, op woensdagmorgen, graaft Katarina in het geheim een van de schatten op. Ze loopt dan naar het dorp, met een diadeem van diamant en een halsketting van goud en met hééél vééél geld. Met dat geld koopt ze hééél vééél snoep.

Al wie haar ziet, volgt haar mee terug naar het strand. Want elke woensdag, dat weet ondertussen iedereen in het dorp, organiseren Katarina, Esmeralda en Maïly een groot feest bij hun kasteel. Iedereen is welkom, mag veel snoepen en luid roepen: 'Dit is het paradijs!'.

Creative Commons, Naamsvermelding, Gelijk delen: Katarina N., An Mertens, We zijn in Malta, Boektegoed, Bibliotheek Sans Souci, Elsene, 1 april 2009.