ines zaraoui

Eén vlinder

Eén vlinder is een verhaal van Ines Zaraui, 7 jaar.

Ines houdt van tekenen en fotograferen.


Het stommelde in huis.

Straks vallen de muren nog in van al dat lawaai, dacht Laura. Haar vier broertjes speelden verstoppertje. Dat ging gepaard met veel geroep, geschetter, gelach. En dan was er ook nog de baby die voortdurend huilde.

Dat gebeurde allemaal terwijl Laura haar lievelingsboek over de prinses probeerde te lezen. Ze verstopte zich in het toilet, in de kast van haar slaapkamer, en probeerde zelfs de kelder uit, maar overal hoorde ze die stemmen en dat geroep. Ze werd er zowaar half gek van. Toen de broers eindelijk sliepen en mama heel vredig op bed lag met de slapende baby in haar armen, bedacht Laura dat het toch wel heel fijn zou zijn als al die broers en dat zusje vlinders zou kunnen worden. Ze zou dan haar boek kunnen lezen in gezelschap van haar lievelingsdieren.

Voor ze insliep, ritselde iets aan haar oor. Laura verstijfde. Ze knipte het licht aan en zag een kleine prinses op haar hoofdkussen. Ze leek op de fee die ze kende uit de boeken van de bibliotheek.

'Hey,' zei de prinses, 'ik kom zo eens langs, ik doe dat bij alle meisjes die graag boeken lezen. Elk meisje dat ik bezoek, mag één wens doen.' Laura glimlachte. Ze kroop heel dicht tegen het prinsesje aan, zocht haar kleine oor tussen de lange donkere krullen en fluisterde haar wens.

'Ik zal mijn best doen,' zei het prinsesje.

De volgende ochtend kwam mama Laura wekken.

'Het is maandag, lieve meid, je moet naar school.' Haar stem klonk anders dan gewoonlijk. Laura kleedde zich snel aan en ging de kamer uit. De vier broers, ma en pa, zaten rond de tafel. Met grote ogen keken ze naar de vlinder die mee aan tafel zat, een schitterend exemplaar met witte stippen op zijn roderoze vleugels.

'Ik had een bizarre droom,' zei mama. 'Een fee kwam me vertellen dat onze baby voortaan een vlinder zou zijn. En dat er nog baby's vlinders zouden worden. De hele wereldbevolking zal binnenkort half mens half vlinder zijn.'

'En eerlijk gezegd,' zei pa, 'zijn we daar heel erg blij mee. Nooit zag ik zo'n prachtige rustige vlinder.'

'Nu hebben we een zusje dat kan vliegen!!'knipoogde een van de broers.

Creative Commons, Naamsvermelding, Gelijk delen: Ines Zaraoui, An Mertens, Eén vlinder, Boektegoed, Bibliotheek Sans Souci, Elsene, 18 maart 2009.