hannah heremans

De toverbloem

De toverbloem is een verhaal van Hannah Heremans, 6 jaar.

Hannah houdt van knutselen.


Op de eerste lentedag van het jaar wilde Jantje al pruimen plukken. Hij wist ook wel dat zoiets niet kon. Er zijn nog geen vruchten, dacht hij, maar er bloeien wel al duizenden bloemen.

Rond hem zoemden de insecten. Hij volgde een dikke hommel.

Die ging zitten op een grote margiet met paarse blaadjes en witte stippen.

'Tiens,' dacht Jantje, 'zo'n bloem heb ik nog nooit gezien.' Hij raakte de bloem voorzichtig aan. Nog maar net had hij dat gedaan, of hij voelde zich licht worden. Hij steeg op. Hij vloog!!!!

Jantje stak zijn armen uit en zwom door de lucht. Hij landde op de eerste wolk die hij tegenkwam. Vandaar keek hij naar beneden en zag hij zijn zusje. Ze was nog maar één vinger groot. Zijn pa en ma waren maar amper twee vingers. Jantje liep nog een paar minuten op de wolk, vond een gat en liet zich daardoor weer naar beneden vallen.

Snel rende hij terug naar de bloem. Hij wilde het nog eens proberen. En ja hoor, daar vloog hij weer!!!!

Jantje koesterde de bloem als zijn groot geheim. Telkens hij een minuutje kon ontsnappen, op toilet of in zijn kamer of zelfs bij vriendjes op bezoek, rende hij naar de bloem en ging hij even vliegen. Vanuit de lucht koos hij de plekjes uit waar hij op de aarde wilde zijn: het circus, de markt, een nieuwe speelgoedwinkel.

Op een dag zag hij een dief bij de bank. Hij vloog op hem af en hield hem tegen!

Jantje groeide en werd de eerste vliegende politieman van het land.

Creative Commons, Naamsvermelding, Gelijk delen: Hannah Heremans, An Mertens, De toverbloem, Boektegoed, Bibliotheek Sans Souci, Elsene, 29 april 2009.