adam laatiris

Een paashaas

Een paashaas is een verhaal van Adam Laatiris, 6 jaar.

Adam houdt van voetballen.


Op een dag vertrokken Adam en zijn vader met het vliegtuig naar Marokko. Ze stegen op in Zaventem. Adam zat bij het raam. Hij keek naar de huizen en de straten vanuit de lucht. Plots zag hij een hele grote boom met een heel groot ei in de kruin.

'Geef me de verrekijker, snel!' zei Adam aan zijn pa. Bij het ei zag hij twee konijnen. Ze gooiden kleine eitjes naar een jongen bij de boom. Dat is zeker de paashaas en zijn vrouw, dacht Adam.

Na de vakantie in Marokko, ging hij op zoek naar die hele grote boom. Hij vond hem achter in het park.

'Hallo,' riep Adam. Daar verscheen inderdaad de paashaas. Die lachte en gooide een hele hoop eitjes naar Adam. De eitjes vlogen tegen zijn hoofd en in zijn gezicht. Het deed erg pijn.

'Kom maar naar boven als je durft,' zei de paashaas. Adam klom in de boom. Bij de deur van het chocolade ei hing een bel van ijs. Adam likte eraan. Het smaakte naar banaan!

Adam maakte kennis met paashaas de man en paashaas de vrouw. Hij zag hun keuken en hun slaapkamer en ook de badkamer. Toen begon de paashaas weer met eitjes te gooien. Adam moest wel vertrekken, hij had teveel pijn.

Maar toch vond Adam de paashaas leuk. Beneden raapte hij alle eitjes bij elkaar en ging naar huis. Thuis vertelde hij zijn broer en vrienden over de boom. Samen keerden ze terug. Ze liepen rond de boom en zagen de paashaas toekomen vanuit de drukke straat.

'Kijk!' riep Adam, 'daar is hij!' Precies op dat moment reed een auto tegen de paashaas. Het konijn viel dood op straat. Adam huilde. Gelukkig is er nog vrouw de paashaas. Anders zouden de kindjes geen eitjes meer vinden in het park.

Creative Commons, Naamsvermelding, Gelijk delen: Adam Laatiris, An Mertens, Een paashaas, Boektegoed, Bibliotheek Sans Souci, Elsene, 1 april 2009.